Biologisk översättning

Hos Levande text får du hjälp med biologisk översättning från engelska, tyska och danska till svenska. Alla översättningar utförs av Maria Warnefors som är utbildad översättare och har en doktorsexamen i biologi. Därmed kan du vara säker på att din text hanteras med både språklig och vetenskaplig precision. Exempel på tidigare översättningar hittar du här.

För nya kunder finns möjlighet till en gratis provöversättning. Mer information finns längre ner på den här sidan.

Språkgranskning och redigering

Om du redan har en svensk text om biologi hjälper jag gärna till med språkgranskning enligt dina önskemål. I språkgranskningen ingår alltid en grundlig koll av stavning, grammatik och meningsstruktur så att dina läsare kan fokusera på innehållet utan att störas av språkliga missar. Önskar du ytterligare granskning eller redigering kan jag dessutom

  • analysera textens uppbyggnad och föreslå ändringar som gör ditt budskap tydligare
  • ge förslag på hur texten bättre kan anpassas till din målgrupp
  • korta texten till ett visst ordantal
  • faktagranska texten.

Vi avtalar tjänstens omfattning och pris innan jag sätter igång. På så vis vet du alltid på förhand vad det kommer att kosta.

Kontakta mig gärna så diskuterar vi vad just din text behöver.

Expert på biologi

Handlar din text om djur, växter, bakterier eller virus? Molekyler, celler, organismer eller populationer? Levande text är specialiserat på alla typer av biologisk översättning och språkgranskning, oavsett om du vänder dig till experter eller allmänheten.

Läs mer om Maria och se exempel på tidigare översättningar inom biologi här.

Vad kostar det?

Priset beror på texten och vilka tjänster du är intresserad av. Bifoga därför gärna din text när du kontaktar mig så återkommer jag snarast möjligt med en offert. Du binder dig självklart inte till något förrän du accepterar pris och leveranstid.

Betalning sker med banköverföring till Levande texts konto i Danmark. För att undvika avgifter i samband med internationell betalning kan du välja att få fakturan utställd i euro.

Prova på gratis!

Funderar du på att anlita mig? Jag utför gärna en gratis översättning eller språkgranskning av en kortare biologisk text innan du bestämmer dig. Erbjudandet gäller nya kunder och texter på upp till 250 ord (är din text längre får du motsvarande belopp i rabatt vid din första beställning). Hör av dig så bokar vi in din text!